Op zoek naar slootwater van Ameland

LEEUWARDEN – De Reis2018 is in het kader van het project watercampus op zoek naar slootwater van heinde en verre uit Fryslân. Ook slootwater van Ameland. Een potje slootwater kan op 1 september, de dag van de UIT Markt in Leeuwarden, worden ingeleverd bij het vijverpaviljoen in de Prinsentuin. Plak op het potje een etiket met de plaats waar het water vandaan komt. Reis 2018 heeft het liefst water met algen.

De Reis2018 is een community art project van Lwd2018. In 2011 is De Reis begonnen in een aantal dorpen in Fryslân. De Reis is een zoektocht door Fryslân om de culturele kracht van onze provincie zichtbaar te maken. Samen met de bewoners kijken we naar maatschappelijke vraagstukken in hun eigen omgeving. Het doel is het versterken van de gemeenschapszin. Wat leeft er? Hoe zien de inwoners hun toekomst? Met cultuur helpt De Reis de toekomst te verbeelden.    

Bron: Lwd2018       

>>> lees hier over Leeuwarden – in finale Culturele Hoofdstad van Europa in 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *