Ongehoorzaamheid en gesprek op Ameland

BALLUM – De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van afgelopen dinsdag heeft nogal wat stof doen opwaaien. Vooral de maatregel van tonen van een  coronatoegangsbewijs in de Coronacheck-app, dat gecontroleerd moet worden in restaurants, festivals, voetbalwedstrijden, bioscopen en theaters roept weerstand en discussie op. Het ene bedrijf is van zins de controle uit te oefenen zoals opgelegd en het andere bedrijf adverteert ermee dat het dat niet van plan is te gaan doen. Op Ameland zijn diverse bedrijven, vooral in de horeca branche, die via social media te kennen geven niet voor politieagent te willen gaan spelen en zonder gescan van qr-codes hun gasten te willen bedienen.

Hoe gaat gemeente Ameland, als handhavende instantie, daar mee om, vroeg PA aan de gemeente.

Gemeente Ameland staat er alsvolgt in: "Wij hebben de berichtgeving op social media ook gezien. In Den Haag zijn nog veel gesprekken gaande over de regels per 25 september. Met elkaar zijn we ervoor verantwoordelijk om, ook het komende winterseizoen, de verspreiding van het virus te voorkomen. In dat kader blijft het van belang om gezamenlijk de regels, die bedoeld zijn om de kansen op verspreiding van het virus te verkleinen, uit te voeren.

Wij begrijpen goed dat dat voor ondernemers, maar ook voor anderen, niet altijd makkelijk is. Wij gaan er echter vanuit, dat iedereen zich inzet voor de gezondheid en veiligheid van de inwoners en bezoekers van Ameland. Wat dat betreft verandert er op 25 september niets en zullen wij op dezelfde voet als het afgelopen jaar met ondernemers het gesprek aangaan om gezamenlijk de richtlijnen van de Rijksoverheid uit te voeren.

Wij hebben nog geen nadere informatie van de regering over de compensatie van de extra kosten voor de handhaving. Op dit moment is dat voor ons ook niet het belangrijkste. Belangrijk is dat we met elkaar in gesprek blijven en dat inwoners, ondernemers, bezoekers en de gemeente zich gezamenlijk in blijven zetten voor een gezond en veilig Ameland."

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *