Olympisch Plan Fryslân vastgesteld

LEEUWARDEN – Heel Fryslân in beweging. Dat is het doel van het Olympisch Plan Fryslân. Dit plan is vandaag door Gedeputeerde Staten vastgesteld.

Met het Olympisch Plan Fryslân 2028 wil GS zoveel mogelijk Friezen in beweging  krijgen.  Dit door op eigen niveau aan sport en bewegen deel te nemen. Dit sluit aan bij wat allemaal al gebeurt bij de gemeenten en andere betrokken partijen op het gebied van sport. Gemeenten realiseren sportaccommodaties voor de breedtesport en houden deze in stand. Verder organiseren ze allerlei activiteiten in het kader van sportstimulering. Daarnaast heeft Heerenveen een Centrum voor Topsportonderwijs (een van de vier centra in Nederland) en is actief op het gebied van talentontwikkeling.

bol.comAmeland heeft naast gezond en gastvrij ook actief hoog in het eilandvaandel staan. Op het eiland vinden diverse sportieve evenementen plaats.

>>> lees hier over Sportief Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *