Oerol zwaait Joop Mulder uit

TERSCHELLING – De festivalbezoekers van Oerol stonden zaterdagmiddag massaal op de haven van West-Terschelling. Oerol oprichter Joop Mulder zet na 35 jaar nieuwe stappen en met het grote blaasspektakel Feest der Verandering werd hij door ontroerde festivalbezoekers uitgezwaaid.

Het Feest der Verandering verzamelde op de Noordsvaarder waarna de stoet naar de haven toog. Op de haven nam Joop Mulder de 17.30 uur veerboot van Rederij Doeksen en werd hij onder luid getoeter, door meer dan honderd blazers, letterlijk naar de wal geblazen.

Onder de honderden blazers zaten brassbands Broken Brass Ensemble, Gallowstreet, honderd amateurblazers uit Noord Nederland, waaronder het Terschellinger Jubal en Schylge Fanfare, en talloze festivalbezoekers die hun instrument meegenomen hadden.

Joop Mulder gaat zich helemaal richten op Sense of Place en een cultuurroute maken aan de noordelijke waddenkust in het kader van LF2018.

Het beeld bij Holwerd, Wachten op Hoog Water, valt binnen het project Sense of Place. Dit voorjaar was Joop Mulder op Ameland en sprak hij de Heren van de Heerskamer toe over Sense of Place-plannen die langs de Waddenzee en op de Waddeneilanden zullen worden uitgevoerd.

lees hier ook over Sense of Place

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *