Nog maar net begonnen

Geplaatst op: 19 april 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

LEEUWARDEN - "We zijn nog maar net begonnen!" Dat schrijft de organisatie van LF2028. "In 2018 waren Leeuwarden en Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. Een fantastisch jaar met honderden zeer uiteenlopende voorstellingen, exposities, festivals en projecten. Mogelijk gemaakt door tienduizenden enthousiaste vrijwilligers. En bezocht door miljoenen betoverde gasten uit binnen- en buitenland. En we zijn nog maar net begonnen…"

LF2028
LF2028 gaat verder: "Vanaf het allereerste begin is duidelijk geweest dat het jaar 2018 niet op zichzelf mocht staan. Dat het geen eenmalig feest moest zijn. Maar dat de titel Culturele Hoofdstad van Europa aanjager zou zijn voor een duurzame ontwikkeling van onze regio. We geven invulling aan die ambitie door te werken aan een nieuw programma. We nemen 2028 als stip op de horizon en denken met de 17 Global Goals als kapstok na over hoe we de beste versie van onszelf kunnen worden."  Op deze website 2028.eu houdt de organisatie ons op de hoogte van alle ontwikkelingen en daar is de komende maanden steeds meer informatie over het programma te vinden. "Maar je leest ook verhalen van mensen die in 2018 betrokken zijn geweest bij een of meerdere projecten. Nieuwe verhalen van mensen die werken aan nieuwe initiatieven. En je vindt informatie over hoe je mee kunt doen of contact met ons kunt opnemen."

Ameland
LF2028 gaat aan de slag na het succesvolle culturele jaar aan de slag met de ‘legacy’, het vermaledijde begrip dat staat voor 'vervolg' en 'erfenis'. Ameland kan terugzien op geweldige activiteiten in het kader van het jaar dat Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat was. Er is verteld, er zijn Expedities Ameland georganiseerd, exposities gehouden en Ameland ging De Hort Op en genoot van Skiemer Wad. De Amelander erfenis is terug te vinden in Ameland Vertel!, de vertelgroep die uit het festivaljaar Eiland van Hidde Dirks Kat is ontstaan. De Hort Op en Skiemer Wad staan als een bron van inspiratie in ieders geheugen gegrifd en werken nog lang door. De nalatenschap van LF2018 en Eiland van Hidde Dirks Kat is ook terug te vinden in de Amelander Musea. Bekijk hier welke tentoonstellingen momenteel lopen.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?