Nieuws achter betaalmuur

LEEUWARDEN – Eigen nieuws, grote verhalen en commentaren van de Leeuwarder Courant die op de website staan, zijn binnenkort alleen nog te lezen na betaling van een klein bedrag. Er wordt een betaalmuur opgetrokken. Voor het Dagblad van het Noorden geldt hetzelfde.

Abonnees van de papieren krant krijgen gratis toegang tot de site. Wanneer de betaalmuur wordt opgetrokken is nog niet zeker.

De plannen voor de betaalmuur waren al voor eerder aangekondigd. Bij om en nabij alle media lopen de advertentie-inkomsten achteruit. Het gratis nieuws op internet met avertentiebanners compenseert de vroegere gedrukte advertenties niet.

Voor de digitale Krant van Ameland geldt hetzelfde. Ook Persbureau Ameland, uitgever van de digitale Krant van Ameland, denkt over een vorm van betaalmuur na.

>>> lees hier over de Leeuwarder Courant – de mooiste regionale krant van Europa

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *