Nieuwjaarsduik Ameland 2018

BALLUM – Organisatiebureau Ameland Actief uit Ballum organiseert op 1 januari 2018 voor de veertiende keer een Nieuwjaarsduik. We kunnen inmiddels spreken van een nieuwe Amelander traditie.

De oer-Hollandse traditie is op meer dan zestig locaties, met Scheveningen als grootste duik van het land die sinds 1960 plaatsvindt. Tegenwoordig zijn de duiken niet alleen in de Noordzee, maar ook in poldervaarten, binnenmeren en de Hollandse rivieren duiken bikkels het water in. De Amelander Nieuwjaarsduik, georganiseerd door Arend en Esther Visser van Ameland Actief, is de vroegste duik van het land.

Ameland Actief verwacht om 11.00 uur een paar honderd duikers en honderden belangstellenden die met de jassen aan en sjaals om kijken naar de Nieuwjaarsduikers.

Opgeven voor de Nieuwjaarsduik kan via het formulier dat huis aan huis is verspreid en aan de inschrijftafels op het strand. Zorg dat u om 10.30 uur aanwezig bent voor de inschrijving. De duik is om exact 11:00 uur.

Deelname kost € 2,50 en de deelnemers moeten een verklaring ondertekenen dat ze geen hartproblemen hebben en op eigen risico meedoen.

→ lees hier meer over de Nieuwjaarsduik

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *