Nieuwe Vogelatlas van Nederland

UTRECHT – Nieuwe Vogelatlas toont actuele stand van zaken vogelstand Nederland.

Ruim 2000 vogelaars zijn de afgelopen drie jaar op pad geweest om alle vogels in Nederland in kaart te brengen. De resultaten van het veldwerk is door Sovon Vogelonderzoek Nederland gebundeld in het boek ‘Vogelatlas van Nederland’. Het is het meest actuele en betrouwbare naslagwerk over de Nederlandse vogelbevolking tot nu toe. De Vogelatlas van Nederland verschijnt op 24 november as.

Klimaatverandering, verstedelijking, afname van insecten. Actuele ontwikkelingen die van grote invloed zijn op de vogels in Nederland. Zijn er daardoor meer of juist minder broedvogels en overwinteraars? En welke soorten zijn het meest toegenomen, welke zijn afgenomen? Dit is allemaal terug te lezen in de nieuwe Vogelatlas.

Een schitterend naslagwerk met fraaie foto’s, kaartjes en grafieken, waardoor je inzicht krijgt in de actuele spreiding van broedvogels en wintergasten en alle veranderingen daarin. Een must have voor zowel de algemene natuurliefhebber als professioneel geïnteresseerden. De Vogelatlas kost € 60,–.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *