Nieuwe plannen voor De Welvaart

HOLLUM – De heropening van De Welvaart in de Burenlaan in Hollum begint steeds concretere vormen aan te nemen. Sinds eind 2011 zijn de deuren gesloten, klinkt er geen geroezemoes uit de gelagkamer en is het stil aan de toog van het café. Daar lijkt nu verandering in te komen. In 2017 werden er verschillende bijeenkomsten met buurtgenoten en geïnteresseerden gehouden om te kijken hoe en wanneer het café weer tot leven gewekt zou kunnen worden. Daarna was het weer een poos stil. 

Nu lijkt het erop dat jonge ondernemer Taco Zandbergen samen met zijn vriendin Meruchia Theunis de deuren van De Welvaart gaat heropenen. Het jonge stel zou het zien zitten om op Ameland aan de bak te gaan. Zandbergen studeerde Podium & Evenementen techniek en heeft in verschillende horecagelegenheden gewerkt. Theunis houdt van strand en paardrijden en is daarmee op Ameland aan het juiste adres.

In navolging van de Burenavonden die Naomi Mae Poppinga in opdracht van eigenaar Bibitor in 2017 organiseerde, houden Zandbergen en Theunis op 16 november een informele avond, die ze Buurten bij De Welvaart noemen. Onder het genot van een hapje en een drankje worden de aanwezigen bijgepraat en staan de uitbaters open voor de ideeën die leven. Wie mee wil Buurten moet wel even zijn eigen stoel meenemen, want de inventaris is nog pleite.

De Welvaart heeft al een nieuw logo en een nieuwe Facebookpagina, waar Zandbergen zijn plan aankondigt.

  • Buurten bij De Welvaart
  • 16 november 2018
  • 19:30 uur
  • zelf even stoel meenemen


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *