Nieuwe huisvesting voor Lokale Omroep Ameland

NES – De Lokale Omroep Ameland zit in een geluidsgeïsoleerde ruimte met een zwevende vloer. Zaterdag 18 maart werd het onderkomen in de voormalige Kardinaal de Jongschool te Nes geopend.
De isolatie is van veel belang, want de LOA deelt het dak met de Begrafenisvereniging Nes Buren, die op de benedenverdieping een aula en opbaarruimte beheert.
Gemeente Ameland heeft € 330.000,– uitgetrokken om de aula te renoveren en de LOA en Kabelkrant Ameland van een nieuwe studio, redactieruimte en vergaderruimte te voorzien.
De LOA heeft een eigen ingang gekregen en de ontvangsthal van de aula is in oude luister hersteld. De Kabelkrantredactie deelt de verdieping met de lokale omroep. Hun werkruimte is verdrievoudigd. Een jaar lang werd uitgezonden vanuit een noodstudio, die in de voormalige openbare basisschool ’t Honnedun was gevestigd. De LOA verwacht nu in goede samenwerking mooie programma’s te maken. Kabelkrant Ameland wil de activiteiten uitbreiden met teletekst en bewegende beelden op de kabelkrant.
De LOA, Kabelkrant en de begrafenisvereniging kunnen gratis gebruik maken van de verbouwde ruimtes.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *