Nieuwe expositie Klimaatverandering in Natuurcentrum

NES – In Natuurcentrum Ameland aan de Strandweg te Nes wordt een nieuwe expositie ontwikkeld met als thema ‘Klimaatverandering op Ameland’. De tentoonstelling wordt met behulp van de relevante klimaat- Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties gerealiseerd. In de expositie wordt de oorsprong van klimaatverandering beschreven en mogelijke gevolgen, mede door toedoen van de mens, uitgelicht. Vervolgens krijgen bezoekers mogelijke toekomstscenario’s te zien voor het Waddeneiland Ameland. Die scenario’s gaan over het leven op land en het leven onder water, wat uiteindelijk met een projectie wordt nagebootst.

De eerste twee SDG’s die worden gerealiseerd, SDG 15 Leven op Land en SDG 14 Leven onder Water, worden naar verwachting in mei 2023 afgerond en opengesteld. Hier wordt op dit moment dus aan gewerkt op de eerste etage van het Natuurcentrum. Vervolgens loopt de expositie door in SDG 7 Betaalbare en Hernieuwbare Energie, SDG 13 Klimaatactie en loopt de expositie over naar een gedeelte dat betrekking heeft op planeten en het heelal. Ten slotte wordt het buitenterrein van het Natuurcentrum ook betrokken als buiten- expositieruimte.

Bron Amelander Musea

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *