Nieuw leven voor Stichting Ameland Promotie

BALLUM – Gemeente Ameland wil de stichting Ameland Promotie nieuw leven inblazen. De gemeenteraad zou met twee leden in het bestuur vertegenwoordigd moeten zijn. Voor het eerste jaar wordt een krediet gevraagd van € 150.000,–.
De stichting die al bestaat maar een slapen bestaan leidt, moet in 2007 een goed promotiebeleid vormgeven. De promotiepot waarover in het rapport´Daar gaan we naar toe´ werd gesproken, moest 1 miljoen euro bevatten. De gemeente, de VVV en de ondernemers van het eiland kregen deze pot niet gevuld. Na een uitgewerkt promotieplan denkt Ameland 750.000 euro nodig te hebben.
De bijdrage van € 150.000 van de gemeente doet recht aan de manier van samenwerking tussen VVV, ondernemers en gemeente in de afgelopen twee jaar, meent het college.
Van de ondernemers wordt een even groot bedrag verwacht.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *