Netwerkbijeenkomst Waddengastronomie in Dokkum markeert afronding vijfjarig project

DOKKUM – Na vijf jaar samenwerken, verbinden en proeven komt het project ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’ tot een smakelijk einde. Op zondag 10 november wordt in Restaurant Ode in Dokkum een bijzondere netwerkbijeenkomst gehouden, waarin de resultaten van het project worden gepresenteerd en vooruit wordt gekeken naar de toekomst van de Waddengastronomie.

Het project richtte zich de afgelopen jaren op het versterken van de band tussen de Waddenregio en haar culinaire identiteit. Producenten en afnemers werden met elkaar verbonden via netwerkbijeenkomsten, er kwamen nieuwe foodroutes, een receptenbank, en jaarlijks vonden de Culinaire Wadden Weken plaats. Ook werd onderzoek gedaan naar hoe lokale producten een grotere rol kunnen spelen binnen horeca en recreatie.

De bijeenkomst in Dokkum wordt gepresenteerd als een echt ‘oogstfeest’. Op het programma staan inspirerende presentaties over de resultaten van het project en demonstraties van chefs die koken met producten uit het Waddengebied. Bezoekers kunnen daarbij proeven van verschillende gerechten, die deels ter plekke worden bereid.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 19.00 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan zolang er plek is; bij te veel aanmeldingen wordt gewerkt met een wachtlijst.

Meer informatie en aanmelden: visitwadden.nl

Foto (C): Waddengastronomie

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 1858

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *