Negerman verdedigt Adventurerun-titel

TekstbalkNES – Erik Negerman verdedigt op zaterdag 15 december zijn titel op de halve marathon tijdens de 9e editie van de Ameland Adventurerun. Op het zware parcours van 21,1 km zal hij de titel niet cadeau krijgen aangezien er met name bij de heren een hele rits nationale en regionale toppers naar de wedstrijd op het Waddeneiland komen. Onder anderen de Groningers Iwan Kamminga, Jan Stuursma en Ben Stellingwerf, de Drent Jan Venhuizen en de in Eindhoven bij Luc Krotwaar trainende Megersha Gadisha enTimothy Karanu zijn de tegenstrevers van Erik Negerman. Marathoncoryfee Luc Krotwaar, in 2011 nog 5e, is natuurlijk zelf ook van de partij.

Bij de dames is Yvonne Kassenberg de grote favoriete. Zij was in 2011 2e op Ameland en is bezig aan een bijzonder sterk jaar met aansprekende titels en prestaties. Yvonne zal de meeste tegenstand kunnen verwachten van de talentvolle Immy Auck Kersbergen en de triatlete Danne Boterbrood. Boterbrood is sinds haar mislukte missie richting London overgestapt op de lange afstand triatlon. Dit heeft haar geen windeieren gelegd gezien haar prachtige winst bij haar debuut op de halve triatlon tijdens de 70.3 Ironman van Lanzarote afgelopen oktober.

De unieke route van de halve marathon is dit jaar nog zwaarder door een extra strand op- en afgang rond het 5 km punt. Het parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd, uitgezet in de afwisselende natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand zijn het decor van deze avontuurlijke loop. Start en finish zijn in het centrum van Nes.

De verwachting is dat tussen de zeven en achtduizend bezoekers naar Ameland komen in het weekeinde van 15 december waarvan ca. 3700 zijn voorzien van een startnummer voor één van de startseries van de Adventurerun. Naast de wedstrijd is de Ameland Adventurerun een prachtig familie-evenement met afstanden voor alle leeftijden en niveaus. Zo kan er naast de halve marathon ook gestart worden op de 5 en 10 km prestatieloop en is er voor de kinderen t/m 12 jaar een Kidsrun over 1 of 2 km. 

>>> wie nu nog een startbewijs wil ruilen, kopen of verkopen kan even op Vraag & Aanbod Ameland kijken

>>> lees hier over de Ameland Adventurerun

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *