Negende MadNes op Ameland

NES – MadNes is in volle gang. Het surf-, skate- en muziekfestival op het strand bij Nes beleeft dit weekend zijn negende editie. 

Elk jaar is er wat nieuws te vinden op het strand, zodat ook de trouwe festivalbezoekers iets nieuws hebben om uit te proberen.

Dit jaar is dat de kabelbaan die hoog boven het festivaldorp uit torent. Vanaf de klimtoren kunnen kinderen de glijbaan naar beneden nemen en durfals kunnen een sprong wagen op een enorm luchtkussen.

Het vertrouwde beeld van MadNes is er een van pleziermakende sportieve mensen die 's avonds uit hun dak gaan in een van de tenten bij een mooi stukje muziek. En uit hun dak gaan ze. Vrijdagavond was het de beurt aan TenTemPiés, een Amsterdamse band met Chileense bloed. Dat gaf een ritme en klank waar de tent van stond te schudden. Nooit eerder had de band zo'n show gegeven en was de sfeer zo geweldig als daar op die vrijdagavond op het strand bij Nes tijdens MadNes. Dat zei de bandleider tegen een van de mannen van MadNes. En dat horen ze graag, de vijf van de harde kern van het festival.

De hele zaterdag is het nog sportief en creatief bezig zijn en vanavond is er weer muziek. Morgen kan er nog gesport worden en komen de bewoners van De Stelp voor de SeniorenBingo, waar overigens jong en oud aan meedoet. Want zo gaat dat bij MadNes. 

Maandag komt er een stuk over MadNes in de Leeuwarder Courant.

Bekijk hieronder het filmpje van de band die het zo ontzettend naar de zin had in de tent op MadNes.

⇒ lees hier ook over MadNes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *