NCRV zoekt buurtplannen

HILVERSUM -NCRV zoekt buurtplannen voor Het beste buurtplan van Nederland. De NCRV gaat zich inzetten om het leefklimaat in Nederlandse steden en dorpen te verbeteren. Ze doet dat door initiatieven te steunen, onder de noemer Het beste buurtplan van 2008. Steeds vaker zetten mensen zich vrijwillig in voor hun leefomgeving. Ze knappen de straat op, organiseren ontmoetingen tussen diverse buurtgenoten of organiseren activiteiten die de buurt ten goede komen. De winnaar van de titel Het beste buurtplan van Nederland krijgt een geldbedrag van € 25.000, om zo zijn of haar buurtplan daadwerkelijk te realiseren of verder te ontwikkelen.
De komende weken kunnen enthousiaste, gemotiveerde en betrokken buurtbewoners hun buurtplan aanmelden bij de NCRV, via de website http://bestebuurtplan.ncrv.nl. Of het nu gaat om een oplossing voor dat verpauperde speelpleintje, een groots buitenevenement om alle buren in de straat eens goed te leren kennen of een originele oplossing om de overlast van de hangjongeren te beperken: alle voorstellen zijn welkom.=
De ingezonden plannen worden op een aantal punten beoordeeld door een vakkundige jury, die eind september 36 plannen selecteert. De initiatiefnemers/ambassadeurs van deze plannen strijden in de maand oktober op het internet met elkaar om de titel Het beste buurtplan van Nederland 2008. Eind oktober vindt er een nieuwe selectie plaats en blijven er 12 ambassadeurs over waarvan er op 8 november één de winnaar is van de titel Het beste buurtplan van Nederland 2008 én van het geldbedrag van € 25.000,-
De komende maanden besteedt het NCRV-radioprogramma Plein 5 regelmatig aandacht aan de buurtplannen en hun ambassadeurs. Alle 36 initiatiefnemers/ambassadeurs die meedoen aan Het beste buurtplan van Nederland 2008 krijgen een eigen weblog op de speciale buurtplan-site.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *