Natuurcentrum Ameland is 50 jaar

NES – Stichting Natuurcentrum Ameland viert op 20 april 2022 haar 50-jarig jubileum. Alle bezoekers hebben op woensdag 20 april vanaf 14:00 uur gratis toegang tot het Natuurcentrum in Nes en het bijbehorende Blotevoeten pad.

Daarnaast worden ook diverse workshops zoals water- en energie labs georganiseerd; beide met gratis deelname. Ten slotte vertellen meerdere werknemers hun meest bijzondere ervaringen op film en kan een presentatie bekeken worden die de bezoeker meeneemt vanaf de start van het Natuurmuseum tot aan het huidige Natuurcentrum: een tijdreis van 50 jaar. Het Natuurcentrum is op deze feestelijke dag tot 21:00 uur open.

Openstelling Olieslaanderij Molen de Phenix Nes

In Molen de Phenix te Nes is onlangs een olieslaanderij geïnstalleerd om koolzaadolie te produceren. De molenaars zijn een aantal weken geleden geslaagd voor hun molenaarsopleiding en zijn momenteel druk bezig met olieslaan. De officiële opening zal naar verwachting na de zomer van 2022 plaatsvinden. Echter, in het teken van de 50ste verjaardag van het Natuurcentrum is het mogelijk om op woensdag 20 april de ondergrondse olieslaanderij van de Phenix te bezoeken tussen 14:00 uur tot 17:00 uur.

Bron Amelander Musea

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *