Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei

Tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, tijdens de koloniale oorlog in Indonesië en bij andere oorlogssituaties of vredesoperaties. Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de slachtoffers. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil. 

Op Ameland organiseren dorpsbelangen, kerken, basisscholen, muziekkorpsen en de gemeente tezamen een herdenkingsbijeenkomst in Nes en Hollum. U bent van harte welkom. 

Herdenking in Nes

De herdenking begint om 19.30 uur met een samenkomst voor De Toel aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet, met doedelzakband The Islanders voorop, naar de algemene begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte wordt gehouden. Na het Wilhelmus worden bloemen gelegd. 

Herdenking in Hollum

De herdenking begint om 19.15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte gehouden bij het oorlogsmonument op de begraafplaats, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé. Aan het einde van de bijeenkomst lopen de aanwezigen langs het monument waarbij bloemen kunnen worden gelegd. De herdenking is tot ongeveer 19.50 uur live te volgen via het YouTube kanaal van protestant Ameland. 

Bron: gemeente Ameland

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 654

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *