Nationale Herdenking op Ameland

BALLUM – De Nationale Herdenking op woensdag 4 mei 2011 is om stil wil staan bij degenen die slachtoffer werden van de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de slachtoffers. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil. Op Ameland vinden er op 4 mei twee herdenkingsbijeenkomsten plaats. Aan beide bijeenkomsten dragen basisschoolleerlingen, muziekkorpsen, dorpsbelangen, kerken en de gemeente bij.

Nes

De bijeenkomst begint om 19.30 uur voor de Rooms-katholieke Kerk aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet naar de algemene begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte is. Na het Wilhelmus worden bloemen gelegd.

Hollum

De bijeenkomst begint om 19.15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé. Aan het einde van de bijeenkomst lopen de aanwezigen langs het monument waarbij bloemen kunnen worden gelegd. De herdenking is live te volgen op de radio: kabelfrequentie 100.8 fm.

Bron: Gemeente Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *