Muzikale Marathon op Ameland 

HOLLUM – Tijdens het jaarlijkse Muzikaal Bootwateren in Hollum organiseert de Zwolse Evenementenband 103dB twee avondvullende programma’s, De band neemt een rasechte Zwolse zanger en twee DJ’s mee naar het eiland. Samen met Zanger Patrick, DJ Leksie & DJ Gose organiseren zij vrijdagavond 17 en zaterdagavond 18 juni twee gezellige avonden in De Griffel. Om het feest helemaal compleet te maken is ook de plaatselijke feestband Gang is Alles betrokken in het spektakel. Vrijdag avond is Foute vrijdag en zaterdag is Muzikaal Bootwateren.

Overdag speelt Evenementenband 103dB ook nog vier blokjes tijdens Muzikaal Bootwateren.

Bootwateren

De naam bootwateren vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van twee borrels en een sigaar, die als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het bootwateren of gelag halen nog altijd in stand gehouden. 

Muzikaal Bootwateren

Sinds 2001 wordt door de speciaal opgerichte Stichting Muzikaal Bootwateren een muzikaal festival georganiseerd waarbij ook een demonstratie van de paardenreddingboot op het programma staat. Gedurende deze dag vertonen dweilorkesten en shantykoren hun muzikale kunsten op een aantal podia, die verspreid door het dorp Hollum staat opgesteld. Wel vijfhonderd muzikanten en zangers zijn die dag actief.

Bron Zwolse Evenementenband 103dB

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *