Muzikaal Bootwateren editie 2016

HOLLUM – Vandaag was in Hollum het feest van het jaarlijkse Muzikaal Bootwateren. De naam 'bootwateren' vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van twee borrels en een sigaar die als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het bootwateren nog altijd in stand gehouden.

Sinds 2001 wordt door de speciaal opgerichte Stichting Muzikaal Bootwateren een muzikaal festival georganiseerd waarbij ook een demonstratie van de paardenreddingboot op het programma staat. Het luidt de start in van het evenement. Gedurende deze dag vertonen dweilorkesten en shantykoren hun muzikale kunsten op een aantal podia, die verspreid door het dorp Hollum staat opgesteld. ’s Avonds organiseren diverse horecagelegenheden een gezellige avond met live muziek.

Het is een festival zonder wedstrijdelement waarbij gezelligheid voorop staat. En gezellig was het in Hollum.

 lees hier meer over Muzikaal Bootwateren

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *