MTB Ameland

NES – Op 10 en 11 maart is de derde editie van het mountainbike evenement op Ameland. In dit weekeinde zullen ongeveer 800 fietsers inschepen in Holwerd voor de overtocht naar het mountainbike avontuur tussen Oerd en Vuurtoren. De onvoorspelbare omstandigheden en het gevecht met de eilander elementen zijn een garantie voor unieke sportbeleving en een zekerheid voor uitdagende MTB omstandigheden.

Op zaterdag 10 maart rijden zo’n 270 rijders een Proloog vanaf Vakantiepark Boomhiemke over een parcours door duingebied ten noorden van Hollumer. Er zijn ereprijzen voor de nummer 1 t/m 3 bij de dames, bij de heren en bij de jeugd.

Op zondag is de toertocht met voor elk niveau een afstand : 15 km voor junioren, 30 km Tour, 60 km Marathon en 90 km Xtreme. De laatste afstand is nieuw dit jaar waarbij de ervaren marathonrijders minimaal 5 ½ uur op de fiets zitten. Het Koopplein Amelandparcours gaat voor 90% offroad door de natuur van Ameland. Er kan gestart worden in Nes (sporthal) en in Hollum (Boomhiemke)

Het Mad Team van het sportieve kledingmerk Dare2b, doet op 10 en 11 maart Ameland aan met hun spectaculaire show stuntfietsen. Het Dare2b Mad Team vertoont zijn trucs al vanaf 1996 aan een wereldwijd publiek en mag tijdens MTB Ameland ook het publiek gaan vermaken. Voorafgaand aan de proloog op zaterdag en aan het begin van de middag op zondag zal het team een show verzorgen.

>>> kijk voor meer informatie en starttijden op de site, te vinden via de Links-pagina en via de MTB Ameland banner

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *