Mooiste kerk van Nederland

HILVERSUM – NCRV ‘s Radio 2-programma Plaza zoekt De mooiste kerk van Nederland.
Plaza gaat vanaf 1 maart op zoek naar de mooiste kerk van Nederland. Welke kerk heeft de meest bijzondere architectuur, herbergt het kleurrijkste glas-in-lood raam of huisvest het allermooiste orgel? Kortom, welke kerk mag zich vanaf zondag 31 mei, Eerste Pinksterdag, De mooiste kerk van Nederland noemen?

Ameland heeft met haar kerken heel wat troeven in de hand. De Cuyperskerk in Nes, het Bakker en Timmenga orgel van de NH kerk in Hollum, de prachtig gebeeldhouwde preekstoel van de NH kerk in Ballum, de kerk zonder toren en de toren zonder kerk in Nes, de Doopsgezinde kerk in Nes met de prachtige ramen, de eenvoud van de doopsgezinde kerk in Ballum, de sfeervolle Doopsgezinde kerk in Hollum met het pasgerestaureerde orgel en de Gereformeerde kerk met het kleine torentje in Hollum.

De komende weken kunnen kerken worden voorgedragen voor De verkiezing van de mooiste kerk van Nederland. Uit alle aanmeldingen kiest de jury wekelijkse per provincie een Top-3 van kerken. Via de website Plaza.ncrv.nl kunnen luisteraars stemmen op deze kerken.

In elke zondagse uitzending van Plaza, net na achten, wordt twaalf weken lang de provinciale winnaar bekendgemaakt en vanaf 24 mei kunnen luisteraars stemmen op deze twaalf provinciale winnaars. Uit de drie kerken met de meeste stemmen kiest de jury, met hierin onder andere NCRV-radiopresentator Yko van de Goot, in de uitzending op Eerste Pinksterdag, de winnaar van De verkiezing van de mooiste kerk van Nederland.

Wilt u ook een kerk laten meedoen aan De verkiezing van de mooiste kerk van Nederland, stuur dan een mail met uw kerk en motivatie per e-mail plaza@ncrv.nl, of per briefkaart aan:

NCRV Plaza
Postbus 25000
1202 HB Hilversum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *