Moeizame winst Geel Wit op De Wâlden

BUREN – Geel Wit heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Dat was geen verrassing gezien de eerdere resultaten in de poule. Maar het spel tegen De Wâlden zal trainer Frans à Nijeholt nauwelijks tot tevredenheid hebben gestemd. Tegen de puntloze ploeg uit Damwâld werd het slechts 2-1.

Het technisch betere Geel Wit slaagde er maar niet in een bres te slaan in de verdediging van de bezoekers. Dat het tot aan de rust doelpuntloos bleef zei meer over het slordige spel van Geel Wit dan over de verdedigende kwaliteiten van De Wâlden. De enige noemenswaardige kans van de Amelanders viel na een kwartier te noteren, toen een schot van Lars Molenaar van de lijn werd gehaald. Meteen daarna een mogelijkheid voor de roodwitten, maar Kevin Kiewiet kopte de bal voor een inkomende aanvaller weg.

Meteen na de rust kwam er leven in de brouwerij. De Wâlden kwam na drie minuten zowaar op voorsprong. Vanaf de linkerkant kwam de bal bij Hielke Hamstra, zijn onschuldig ogend schotje glipte door de handen van Matthijs Rijpstra: 0-1.

Twee minuten later had Geel Wit de schade hersteld. Bente Bonthuis passeerde Marouan Achammachi, waarna die de aanvaller neerhaalde ten koste van een strafschop, die werd benut door Bjorn Wijnberg.

Geel Wit drong ook in de tweede helft De Wâlden terug op eigen helft zonder gevaarlijk te worden. Kansjes bleven onbenut, omdat met name Danny Metz het vizier niet goed had afgesteld.

In de 72-ste minuut kwam Geel Wit dan eindelijk op voorsprong. Jan Ytsma passte op Lars Molenaar en diens voorzet bereikte Kevin Kiewiet, die de bal bij de tweede paal binnen schoof: 2-1.

Opstelling Geel Wit: Matthijs Rijpstra; Johan Kolk, Bjorn Wijnberg (Kayan Kiewiet, 59), Kevin Kiewiet, Glenn Kienstra; Dennis Molenaar (Jurjen Metz, 62), Jordi Metz, Jan Ytsma; Bente Bonthuis (Luc Metz, 64), Danny Metz, Lars Molenaar.

Door Koos Molenaar

lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *