Moeizaam gelijkspel Geel Wit tegen FC Harlingen

BUREN – Door een doelpunt in de laatste seconden van de blessuretijd heeft Geel Wit een gelijkspel overgehouden aan het duel tegen FC Harlingen. Het werd 3-3 op Ameland.

De eerste helft was van beide kanten niet best, met de betere mogelijkheden voor de bezoekers. Al in de tweede minuut moest doelman Pieter Oene Smit een schot pareren, maar na ruim een kwartier was hij kansloos toen Sjouke Bootsma door de verdediging van Geel Wit soleerde en de bal in de verste hoek schoof: 0-1.

Vlak voor de rust had FC Harlingen de voorsprong kunnen verdubbelen, maar uit een voorzet van Bootsma schoot Martin van Andel voorlangs. Het bleek uitstel van executie, want vlak na de rust was het wel raak. Remko Zandberg liet de 0-2 aantekenen.

Vanaf dat moment ging Geel Wit agressiever spelen. En het antwoord kwam meteen. Eerst schoot Kayan Kiewiet uit een vrije schop tegen de paal en een minuut later mocht Lars Molenaar van elf meter aanleggen nadat een van de Harlingers hands had gemaakt. Lars faalde niet: 1-2.

Geel Wit zette aan en de Harlinger doelman Vincent van der Werf kon met moeite schoten van Kayan Kiewiet, Siard Bonthuis en Lars Molenaar buiten de palen werken. In de 65-ste minuut was hij kansloos toen een corner van Siard Bonthuis bij de tweede paal Lars Molenaar bereikte en hij ongehinderd kon binnen schieten: 2-2.

Geel Wit stond op het punt om door te drukken, maar keek vier minuten later alweer tegen een achterstand aan, toen Kayan Kiewiet uitgleed waarvan Remko Zandberg profiteerde: 2-3.

Nadat Pieter Kiewiet zijn afstandsschot gekeerd zag worden door de Harlinger doelman viel de terechte gelijkmaker in de vierde minuut van de blessuretijd. Johan Kolk kwam op rechts door, zijn voorzet werd door Siard Bonthuis binnen gewerkt: 3-3.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Kevin Kiewiet, Johan Kolk, Pieter Kiewiet; Sander Kiewied (Djerry Spoelstra, 63’), Sander Graafsma, Jurjen Metz; Jorik Beekema (Maikel Moll, 77’), Siard Bonthuis, Lars Molenaar.

Door Koos Molenaar

lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *