Miss Ameland miss Zuiderzee?

ENKHUIZEN – Het Zuiderzee opent haar seizoen op een bijzondere manier, met een missverkiezing. Op zaterdag 30 maart gaat het buitenmuseum weer open voor publiek. Elf dames in streekdracht uit plaatsen en streken rondom de voormalige Zuiderzee dingen mee naar de titel Miss Zuiderzee. De deelneemsters showen onder begeleiding van de burgemeester van Enkhuizen Jan Baas hun dracht op een echte catwalk. De verkiezing begint om 14.00 uur. Tineke Borsch–de Boer dingt, gestoken in Amelander klederdracht, mee naar de titel.

Stemmen kan via de website of de facebookpagina van het museum. Op de dag van de verkiezing kan er ook nog door bezoekers gestemd worden door het invullen van een stembiljet. Deze stemmen tellen dubbel.

Na afloop van de verkiezing geven de kersverse miss en de burgemeester het startsein voor het paasweekend door het grootste paasei van Nederland te onthullen.

>>> lees hier over het Zuiderzeemuseum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *