Men United met Ronald de Boer

EMMEN – Hoofdcoach Ronald de Boer start voor Men United opnieuw een zoektocht naar de 24 grootste voetbaltalenten van Nederland. In 2013 stapten 4 spelers via Men United over naar een profclub. Nieuw in de selectieprocedure zijn de Men United Trials (voorrondes) bij zes clubs uit de Jupiler League. Alle jonge talenten van Nederland kunnen zich aanmelden en kans maken op deelname aan een van deze voorrondes bij een Jupiler League uit de eigen regio. De climax van Men United is deelname aan de prestigieuze Aegon Copa Amsterdam in het Olympisch Stadion onder leiding van Ronald de Boer, waar de spelers voor het oog van duizenden toeschouwers spelen tegen internationale topteams en een profcontract kunnen verdienen. Wil jij kans maken op deze unieke ervaring? Lees hieronder hoe je deel kunt nemen.

Selectieprocedure

Aanmelden voor Men United is mogelijk voor iedereen geboren tussen 1 januari 1994 en 31 december 1997. De aanmeldperiode loopt van 14 februari t/m 18 maart 2014. Inschrijven kan uitsluitend via de Men United Facebook-app, deze is te vinden op de Facebookpagina van FC Emmen. De voorronde bij FC Emmen zal plaatsvinden op woensdag 2 april. Bij het aanmelden bepaalt de woonplaats van de deelnemer aan welke Jupiler League-club hij automatisch wordt gekoppeld: FC Emmen (voor deelnemers uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe).

Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke Men United-profielpagina en als eerste opdracht om zoveel mogelijk stemmen ('likes') te verzamelen. Per Jupiler League-club wordt een apart klassement bijgehouden. De 125 spelers met de meeste stemmen worden uitgenodigd voor de Men United Trial bij de betreffende club.

Aegon Copa Amsterdam

Vanaf 1 mei bereidt Men United zich voor op deelname aan de Aegon Copa Amsterdam (7-9 juni 2014) in het Olympisch Stadion. Aan de 10e editie van dit onder-19 jeugdvoetbaltoernooi doen naast Ajax A1 en Men United nog 6 topclubs mee, waaronder de Braziliaanse grootmachten Cruzeiro en Fluminense en de Griekse ploeg Panathinaikos van trainer Yannis Anastasiou. In 2013 is de Aegon Copa Amsterdam gewonnen door het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town; Men United eindigde op de achtste plaats.

Hoofdcoach Men United: Ronald de Boer

Na het overweldigende succes van Men United '13 waarvoor meer dan 2 duizend spelers (gezamenlijk goed voor 128 duizend Facebook-likes) uit binnen- en buitenland zich aanmeldden, verlengde Ronald de Boer direct zelf ook zijn 'contract'. De Boer: "Werken met talent vind ik geweldig. In korte tijd de juiste spelers selecteren, hen individueel beter maken en een collectief smeden, dat zijn mijn uitdagingen bij Men United. Vorig jaar was Men United een goede ploeg, dat blijkt wel uit het grote aantal spelers dat in het betaald voetbal is beland. Prachtig."

Transfers Men United'13

Een aantal spelers uit het Men United team van 2013 wisten een stap te maken naar het betaald voetbal. De overstap van Javier Vet naar FC Dordrecht is zonder twijfel de meest in het oog springende transfer van alle Men United-spelers. De verdediger krijgt in zijn eerste seizoen profvoetbal veel speelminuten bij de koploper van de Jupiler League. Steven Fernandes Pereira zit dicht tegen de A-selectie van PEC Zwolle aan, hij mocht tegen Ajax zelfs op de reservebank plaatsnemen; ook Jorran van Santen (FC Groningen) en Yordi Grovenstein (NEC Nijmegen) kloppen aan de deur. Daarnaast acteren diverse spelers dankzij Men United op een hoger niveau in het amateurvoetbal.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *