Meet & greet met Palmhoutwrak-onderzoeker bij Museum Kaap Skil

TEXEL – Komend weekend zijn de Nationale Archeologiedagen. Op 14, 15 en 16 juni zijn er overal in het land activiteiten die het verleden tot leven brengen. Ook Museum Kaap Skil doet hieraan mee.

Maritiem archeoloog Thijs Coenen, die deze maand met een team van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed op het Palmhoutwrak duikt, houdt zaterdag spreekuur in het museum. Tussen 11 en 13 beantwoordt hij alle vragen over het onderzoek naar het wereldberoemde 17e-eeuwse scheepswrak.

Uit het Palmhoutwrak zijn vele honderden exclusieve objecten opgedoken door Texelse sportduikers. Een deel ervan is te zien in Museum Kaap Skil, met de fantastisch bewaard gebleven zijden jurk als topstuk.  Archeologen van de Rijksdienst zijn deze maand bezig met aanvullend waarderend onderzoek naar het Palmhoutwrak. Thijs Coenen is projectleider en duikt zelf ook dagelijks naar het wrak.

Op zaterdag 15 juni kunnen bezoekers van het museum tussen 11 en 13 uur al hun vragen over het onderzoek stellen aan Thijs Coenen. Hij is dan te vinden in het reddingboothuisje op het buitenterrein van Museum Kaap Skil. Een unieke kans!

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 843

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *