Mailen voor bloed van Ameland

HOLLUM – Op Ameland zijn veel mensen die regelmatig bloed doneren, bloed dat voor medische doeleinden wordt gebruikt, waar mensenlevens mee worden gered.

Sinds enkele jaren komt de bloedbank niet meer op het eiland. Donoren die vasthouden aan hun jaarlijkse donatie moeten daarvoor naar Dokkum of Leeuwarden. Het brengt reizen en geregel met zich mee, waardoor donoren dreigen af te haken.

Op Terschelling komt sinds kort een mobiele Bloedbank. Wellicht is dat ook mogelijk voor Ameland, zodat de drempel van een reis naar het vaste land wordt opgeheven. Joukje Hoekstra uit Hollum belde met de Bloedbank met het voorstel ook naar Ameland een bus te laten rijden. Hoekstra kreeg een enthousiaste bloedbankmedewerkster aan de lijn die haar best gaat doen om dat voor elkaar te krijgen.

Reacties vanaf Ameland kunnen daar bij helpen. Wie het belang van een Mobiele Bloedbank op Ameland ziet, kan malen naar www.sanquin.nl/contact (Hier staat wel dat je donor moet zijn, maar dit hoef je niet in te vullen)

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *