Maart kouder dan december

WAGENINGEN – Het wil nog niet echt lukken met de lente dit jaar. Maart verloopt opmerkelijk koud. En zelfs veel kouder dan de afgelopen december. 

December was dankzij de aanhoudende wind uit het zuidwesten record warm. Hoe anders verloopt het weer deze maand. Nu zien we juist een voorkeur voor wind uit de koude noordoosthoek. Het heeft in De Bilt 12 van de 15 nachten gevroren in deze maand tot dusver. Op slechts 2 dagen kwam het kwik met moeite net boven de 10 graden. In december lukte dat maar liefst 26 keer en werd het ook meerdere malen 15 graden.

Donderdag volop lente!

MeteoGroup ziet voor de tweede helft van de maand geen enkele aanwijzing voor een wijzigingen van het patroon. Het blijft de komende weken te koud voor de tijd van het jaar. De wind verandert van noordoost naar noordwest, maar voor de temperatuur zal het weinig uitmaken. Wel krijgt het weer volgende week een wisselvallig karakter. Er komt dus een einde aan het droge weer. Eén dag moeten we echter even apart nemen: aanstaande donderdag. Dan is het echt op en top lente. Volop zon, weinig wind, en temperaturen tot 12 graden aan toe.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *