Maan Ameland toch wit

HOLLUM – Of het de wao'termankes waren, de schalken of verontwaardigde Hollumers is (nog) niet duidelijk, maar in het wapen van Ameland in het Hollumer Plantsoentje is de maan sinds vanmorgen wit.

Het wapen heeft al heel wat discussie opgeleverd. Het is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Dorpsbelang Hollum, winkeliers en horeca en gemeente Ameland. Als uitvoerders mochten mannen van Spoelstra de stenen leggen en toen ze aan de maan toekwamen laaide de discussie op. Niet geel maar wit, eigenlijk zilver, hoort hij te zijn. Inmiddels is het laatste woord erover gezegd. Wit is te besmettelijk en na een democratisch proces is er gekozen voor gele maanstenen.

Dat niet iedereen een punt achter deze discussie heeft gezet blijkt vandaag. Wie deze eerste april door de Johan Wilhelm Burgerstraat loopt (Wil hem, zegt Google Maps), ziet toch echt een witte maan. Een dissidente minderheid krijgt voor één dag zijn gelijk.

>>> lees hier over het leggen van de maan

>>> lees hier over het wapen en bekijk de kleuren

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *