Lustrum Irish Music Festival Onder de Vuurtoren

HOLLUM – Het Irish Music Festival beleeft haar eerste lustrum.

11 juli t/m 13 juli 2014

De bands die vorig jaar voor een enthousiast publiek speelden zien we op dit lustrumfestival terug. Scotland’s finest, The Box o’Bananas en de geweldige Iers/ Nederlandse combinatie, The Twangmen spelen de sterren van de hemel op het vijfde Ierse festival dat in juli in het Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren plaatsvindt.

Het wereldberoemde Amelander Shantykoor schuift weer aan en dit jaar maakt Claddagh haar debuut op het festival. Claddagh is een groep die bestaat uit leden van de Amelander Canita Tuba Brassband zullen, die Ierse muziek speelt.

De Box o'Bananas bestaat uit Jock the Box en Stevie Gillies. Ze reizen al meer dan twintig jaar samen over de wereld en verrassen overal muziekliefhebbers met hun ongelooflijke muzikaliteit.

Jock is bekend op Ameland, hij speelt regelmatig samen met Paul Martin in Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren. Jock speelt virtuoos accordeon. Stevie is de gitarist van het duo en hij tovert Schotse ballades, snelle jigs, reels, Cajun klassiekers, met zelfs een paar uitstapjes naar AC/ DC en anderen uit zijn instrument.

De Twangmen bestaat uit Walter Kuipers, Onno Kuipers en Marjolein Meijers, samen met de Amelander Ier Paul Martin. Marjolein is goed bekend bij het Nederlandse publiek via haar immer uitverkochte theatervoorstellingen met ‘De Berini 's', 'Solex ', 'Annie en de Cowboys' en anderen. Haar man Walter en zijn broer Onno, beide zijn het multi-instrumentalisten, vergezellen haar op deze tours. Dit muziekfestival geeft Paul een mooie gelegenheid om zich te herenigen met het trio en dat is altijd een muzikaal feest. De Twangmen hebben een zeer breed repertoire dat alle favoriete Ierse liederen met jigs, reels en hornpipes en een paar muzikale omwegen naar hun eigen land omvat.

Het festival begint op vrijdag 11 juli om 21.00 uur met Box o’Bananas op het podium in het Pannenkoekhuis. Vanaf 13.00 uur op zaterdag presenteren de Bananas, Twangmen, Claddagh en het Amelander Shantykoor op het prachtige terras van Onder de Vuurtoren. Om 21:00 uur op zaterdag is er een speciale avond met de Bananas en Twangmen. De muzikanten zullen in hun eigen formatie spelen, maar ook aanschuiven bij elkaar om er een waar Iers feest van te maken. Marjolein en haar jongens, Jock en Paul, beide bands samen, speciale gasten: de muzikale combinaties beloven een spannende avond.

Op zondag, vanaf 14:00 uur, is de traditionele Ierse sessie waaraan iedereen kan meedoen. De bands zullen er zijn om de sessie te leiden. En wie niet zingt of speelt kan gewoon ontspannen en genieten van de middag.

Het belooft weer een super weekend te worden: mis het niet!

More information can be found at www.onderdevuurtoren.nl.

Lees hier ook over het Irish Music Festival

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *