Luistercijfers Omrop Fryslân in de lift

LEEUWARDEN – De luistercijfers van Omrop Fryslân zitten in de lift. Omrop Fryslân is sinds de tweede helft van 2015 verreweg de marktleider in de provincie. In de eerste helft van het jaar kwam de Omrop met een nieuwe radioprogrammering. De luistercijfers zijn sindsdien alleen maar gestegen.

Omrop Fryslân is de enige regionale omroep die in november en december groeiende cijfers kan laten zien. Ondanks de concurrentie van de Top 2000 van Radio 2 en het Glazen Huis van 3FM bleef de Omrop een krachtige marktleider met een aandeel van 16,5 %.

Sinds Omrop Fryslân in maart de nieuwe programmering doorvoerde zijn de luistercijfers in de periode november/ december voor de vijfde keer omhoog gegaan, zegt hoofdredacteur Klaas Geert Bakker: “Omrop Fryslân sit dúdlik yn de lift.“

de nieuwe programmering slaat dudielijk aan bij het publiek. “Dat is prachtich, want dêr dogge je it dochs foar.'' Het gemiddelde rapportcijfer is een 7,5.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *