Lintje voor Roel Cazemier

STOLWIJK – Oud-burgemeester van Ameland Roel Cazemier (62) is bij zijn afscheid als burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Cazemier was van 1994 tot 2000 burgemeester van Ameland. Daarna vertrok hij naar Dongeradeel om tot 2008 burgemeester van die gemeente te zijn. Dongeradeel is nu onderdeel van Noardeast-Fryslân. Vóór Ameland was hij burgemeester van het Drentse Ruinerwold (1991-1994).

Na 2008 werd hij directeur van Omrop Fryslân om anderhalf jaar later toch weer burgemeester te worden. Hij vertrok naar Dinkelland. In 2016 werd hij eerste burger van Krimpenerwaard. Dit jaar liep zijn zesjarige termijn af. Cazemier opteerde niet voor nog een termijn.

Roel Cazemier verhuist terug naar het noorden. Hij en zijn vrouw Ineke hebben in Dokkum een huis, vlakbij het Elfstedentocht-keerpunt. 

Tik Roel Cazemier in bij ZOEKEN om nog wat berichtjes over hem te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *