RSS
Zoeken

Leeuwarden hijst regenboogvlag op Roze Zaterdag 2020

Geplaatst op: 19 juni 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

Oldehove vlag - Foto Theo de Witte

LEEUWARDEN - De gemeente Leeuwarden hijst op zaterdag 20 juni de regenboogvlag: op de dag dat Leeuwarden eigenlijk Roze Zaterdag zou zijn. Dit evenement viert vrijheid en liefde en tolerantie voor de LHBTI-gemeenschap. Om deze reden wapperen deze zaterdag de regenboogkleuren op de beroemde scheve toren Oldehove.

19 juni 2021
Het evenement moest dit weekend duizenden bezoekers naar de stad trekken. Omdat alle evenementen tot en met 1 september afgelast zijn in verband met het coronavirus, schoof Roze Zaterdag 2020 een jaar op. De annulering van het Roze-Zaterdagjaar zorgt voor een uitzonderlijke situatie, want Leeuwarden mag zich eigenlijk twee jaar gaststad mag noemen. Dit jaar alleen met wuivende vlaggen op de Oldehove én op andere plekken in de stad - zoals bij het provinciehuis - maar volgend jaar wordt het evenement groots aangepakt. Dan viert Leeuwarden op 19 juni 2021 écht Roze Zaterdag.

Over Roze Zaterdag
Het jaarlijkse evenement wordt sinds 1978 georganiseerd en vanaf 1981 iedere keer aan een andere stad in Nederland toegekend. Roze Zaterdag vindt traditiegetrouw plaats rond eind juni. De dag heeft als doel de diversiteit van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en trans- en intersekse personen (LHBTI’ers) te tonen en zo het respect en begrip te vergroten.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?