Lange periode met aardig lenteweer

WAGENINGEN – MeteoGroup verwacht vanaf morgen, vrijdag, een reeks aardige lentedagen. Het is aanmerkelijk droger dan de afgelopen weken, bovendien is er vrij veel ruimte voor de zon te verwachten en lopen de temperaturen overdag op tot in de dubbele cijfers. In Brabant en Limburg kan het in het weekend 15 graden worden. Dat is flink boven het langjarig gemiddelde, de norm, van een graad of 8. De nachten pakken af en toe nog wel koud uit, zo wordt het komende nacht rond het vriespunt. Dit is heel normaal voor deze tijd van het jaar.

Hogedrukinvloed

Het lenteachtige weer houdt verband met de sterke invloed van een hogedrukgebied. Hoewel af en toe een zwakke storing in de buurt van ons land komt, blijft regen beperkt tot slechts een enkele bui. Dit is vooral zondag in het westen het geval. Waarschijnlijk duurt deze periode met lenteachtig weer tot en met woensdag.

lees hier meer over de Lente

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *