Laatste Oerdrit van dit seizoen

BALLUM – Vertelgroep Ameland Vertel! heeft samen met de Strandexpress drie Oerdritten met muziek en verhalen op de agenda gezet. Twee zijn er inmiddels geweest. Piet van Tuinen van Strandexpress reed beide keren met een volle bak naar de Ho'n en terug. Op drie plekken is een verhaal ingepland dat past bij de rit en het Oerd. Pieter Jan Borsch, Aukje van Dijk en Selma Dubbeld zijn de vertellers. Een speelvrouw gaat mee en er wordt onderweg af en toe gezongen. Op de Ho'n is koffie, thee en limonade met wat lekkers erbij. De Oerdrit met Ameland Vertel! duurt zo'n drie uur inclusief de verhalen die elk ongeveer een kwartier duren.

De opstapplaats is Strand Ballum en daar vertelt Pieter Jan over het fenomeen Oerdrit.

De Strandexpress heeft als bestemming de Ho'n. De Oerdrit biedt ruim tijd om daar even rond te kijken. Op het oostelijkste puntje van het eiland vertelt Aukje van Dijk over Sjoerd, Rixt en de dominee. De tweede stopplaats is paal 21, een verre oostelijke kilometerpaal, berucht vanwege enkele bijzondere gebeurtenissen. Selma Dubbeld vertelt daar het wonderlijke waargebeurde verhaal over jutters en juttersgoed en waarom die plek ook wel ‘Lourdes op het Oerd’ wordt genoemd. 

De Oerdrit kost 15 euro. Een plaatsje reserveren kan via de website van Strandexpress of via VVV Ameland.

Bellen voor reserveren kan ook: 0519 554116 of 06 538 38 512

Wanneer en hoe laat

  • 30 juni 2019 om 14:00 uur vanaf Strandopgang Ballum
  • 28 juli 2019 om 12:00 uur vanaf Strandopgang Ballum
  • 25 augustus 2019 om 10:30 uur vanaf Strandopgang Ballum

    U kunt Ameland Vertel! boeken voor uw familiefeest, culturele avond of personeelsuitje. De vertelgroep heeft inmiddels een aardige verzameling verhalen in het assortiment: over Ameland, over walvisvaart, over rovers en rijke bedelaars, sprookjes en spannende verhalen. Een aantal vertellers van de vertelgroep vertelt ook in dialect en voor gasten die een andere taal spreken dan het Nederlands kan er meertalig verteld worden. Klik hier om meer te lezen over Ameland Vertel!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *