Kwadrant/ ZuidOostZorg nemen zorg over

FEANWÂLDEN – “Beste behoud van zorgaanbod en van werkgelegenheid” 

De KwadrantGroep en ZuidOostZorg uit Drachten gaan de ouderenzorg in Noordoost-Friesland verlenen. Dat hebben de curatoren van het op 28 november 2014 failliet gegane zorggroep Pasana zojuist in Feanwâlden bekend gemaakt. 

De KwadrantGroep en ZuidOostZorg zorgen voor een doorstart van alle vestigingen van de voormalige ouderenzorg van Pasana. Ze gaan daarin ook investeren, zodat daarmee ook op lange termijn de ouderenzorg in Noordoost-Friesland is gegarandeerd. 

Deze overname betekent ook dat de eerder met sluiting bedreigde locaties, De Stelp op Ameland, De Spiker in Ternaard, De Hale in Damwâld en Talma Hoeve in Feanwâlden, open blijven. Wel wordt nog gekeken in welke vorm Talma Hoeve in Feanwâlden blijft bestaan.

Behoud zorgaanbod

Het behoud van een toekomstbestendig zorgaanbod is dan ook een van de voornaamste redenen waarom de curatoren voor de KwadrantGroep en ZuidOostZorg hebben gekozen. ,,Uit maatschappelijk oogpunt is dit een hele goede oplossing voor de inwoners van Noordoost-Friesland. Met dit initiatief blijft de meeste werkgelegenheid en het zorgaanbod behouden’’, aldus curator Hans Silvius. 

De werkgelegenheid blijft voor een overgroot deel behouden, verwachten de KwadrantGroep en ZuidOostZorg. Zij zijn van plan de deels verouderde zorgcentra op termijn te renoveren of te vervangen. Ook willen ze met extra opleidingen investeren in medewerkers. Dat heeft alles te maken met het doel om op een innovatieve manier de ouderenzorg in de regio, op basis van de veranderde demografie (vergrijzing) en zorgvraag, vorm te geven. De combinatie zal nauw samenwerken met De Sionsberg 2.0, het nieuwe gezondheidscentrum in Dokkum.

NZa en ACM 

De KwadrantGroep en ZuidOostZorg zullen nu zo snel mogelijk goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vragen. Pas nadat deze instanties goedkeuring hebben verleend, kunnen de curatoren de ouderenzorg daadwerkelijk overdragen. Naar alle waarschijnlijkheid is er met deze goedkeuringstrajecten enige weken gemoeid.

Tot dat moment zullen de curatoren de exploitatie samen met de Stichting Continuïteit Zorgverlening Friesland, die in november bij het faillissement in leven is geroepen door De Friesland Zorgverzekeraar, voortzetten. Met deze zogeheten vangnetstichting, onder leiding van bestuurder Haijo Homan, was de zorg gegarandeerd. De stichting begeleidt de komende maanden de overname en handelt samen met de nieuwe eigenaren en de curatoren de lopende zaken af.

Kwalitatief goede en voldoende zorg

,,Met deze doorstart en de eerdere van De Sionsberg zijn de inwoners van Noordoost-Friesland verzekerd van kwalitatief goede en voldoende zorg, ook in de toekomst. Dat is het allerbelangrijkste. Ik ben blij dat we dit als De Friesland Zorgverzekeraar samen met alle partijen mogelijk hebben kunnen maken’’, zegt Diana Monissen, bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar.

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *