Kwadrant zegt niets over ‘De Stelp nieuwe stijl’

DRACHTEN – KwadrantGroep kan geen zinnig woord zeggen over de mededeling die wethouder Linda van der Deen in de raadscommissievergadering Sociaal Domein deed op 23 mei over 'De Stelp nieuwe stijl'. “Het is de gemeentelijke visie,” laat hoofd communicatie Peter Grondsma desgevraagd weten, “daar kunnen wij niks over zeggen.” Er worden wel gesprekken gevoerd tussen Kwadrant en gemeente en dan worden de plannen naast elkaar gelegd, maar waar de wethouder over sprak zijn de ideeën van het college, niet van zorgaanbieder Kwadrant.

“Wij vonden het een bijzonder verhaal”, zegt Grondsma over de mededeling van de wethouder over 'De Stelp nieuwe stijl'. “Wij waren er door verrast.” Kwadrant zet in om de ouderenzorg op Ameland te waarborgen. Concreet is daar nog niets over te melden, behalve dan dat “alle opties open liggen, ook die van renovatie.”

Kwadrant zit met de zorgpartijen die op Ameland werkzaam zijn om tafel. Niet met de Zorgcoöperatie Ameland (ZCA), zegt Grondsma, maar wel met Thuiszorg De Friesland. ZCA zat bij de Zorgconferentie van 30 november 2015 wèl aan tafel.

Tijdens die Zorgconferentie spraken Kwadrant en Thuiszorg het Friese Land uit te willen samenwerken. Een nadrukkelijke samenwerking tussen die twee partijen ligt aan de basis van toekomstbestendige ouderenzorg.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *