Kunstmaand – Stormbestendig

KUNSTMAAND – November is Kunstmaand. Deze dertiende editie met de ondertitel Dertiende Druk wordt gevolgd en verslagen door Persbureau Ameland. Het begon met een boortoren die er eigenlijk niet bij hoorde, daarna kwam het lintje als verrassing. Nu is het tijd voor de Kunstmaand collectie.

Stormbestendig

NES – Het beeld van de Zweedse kunstenaar Ragnar Windahl is niet stormbestendig. De bollen op staken die naar de lucht wijzen beginnen op de ‘tien kleine negertjes.’ Twee van de zeven bollen hebben het begeven. Vorige week bezweek de rode bol tijdens de harde wind. De paal knakte door het heen en weer zwiepen aan de onderkant af. De bal is door de klap beschadigd geraakt.
De grote blauwe bol kreeg het ook zwaar te verduren en hing scheef op zijn standaard. Na de storm van afgelopen dagen is ook de blauwe bol verdwenen.

De organisatie kan nog niet zeggen of het kunstwerk gerepareerd kan worden.
“Het is de bedoeling om het werk van de Zweedse kunstenaars langer dan de kunstmaand te laten staan. Tot medio januari 2010. Wat betreft de ballen moeten we dat nog even in heroverweging nemen,” laat De Smet weten.

>>> lees hier 15-11-09 Kabouters rukken op

© Persbureau Ameland 2009,
op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *