Kunstmaand Ameland – The hours

HOLLUM – Zaterdag 5 november is de opening van de vijftiende Kunstmaand. De interneteditie van De Krant van Ameland zet gedurende de maand november kunstenaars en kunstwerken in het zonnetje. Vandaag is dat 'The hours are breathing faint and low.'

In Galerie Dit Eiland en bij vijf huizen rondom de hervormde kerk van Hollum nemen Laetitia Boulud en Alex de Jong  de kunstmaandbezoekers mee naar de wereld van vijf Hollumers en voegen er beelden aan toe. Ze noemen het project: ‘The hours are breathing faint and low.’ Het is een “Storytelling project ,” zeggen de kunstenaars. Speciaal voor de Kunstmaand interviewden ze vijf bewoners van Burenlaan, Oosterlaan en Zuiderlaan: Corry, Cora, Dirk, Timo en Henderikus. Allen wonen ze in de nabijheid van de kerk en het kerkhof. Bij hun verhalen maakten de kunstenaars objecten die bij hun huizen te zien zijn. Het is werk om naar te kijken, te luisteren en om bij stil te staan.

>>> luister hier naar enkele fragmenten fragmenten… klik op het driehoekje voor de geluidsfragmenten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *