Kunstmaand Ameland: Een brief aan Moeder (Aarde)

De maand november staat op Ameland in het teken van de kunsten. Tijdens de internationale expositie van Kunstmaand Ameland kun je in alle windrichtingen van het eiland kunst in het wild tegenkomen. Het perfecte moment voor een bezoek aan Ameland, waar je je zowel overdag als ’s avonds kunt onderdompelen in verschillende kunstvormen. Waar kun je naartoe? De komende maand lichten we wekelijks een activiteit of kunstwerk uit.

In het hoofd van je moeder kruipen

In het Amelandse landschap tref je tijdens Kunstmaand Ameland een gigantisch stalen hoofd aan. Het indrukwekkende, roestbruine hoofd is een ode aan de jong overleden moeder van kunstenaar Bart Somers: Rietje Spierings. Bart reist met het hoofd de wereld over en is nu neergestreken op Ameland.

Het reusachtige hoofd, dat geboetseerd is uit massief stalen platen, heeft aan de zijkant een opening waardoor je het hoofd binnen kunt gaan om daar te gaan zitten. Het idee daarachter is dat mensen (opnieuw) dicht bij hun moeder kunnen komen. Om daar gewoon even in stilte te zitten of herdenken, of om plaats te nemen achter het schrijftafeltje om een brief te schrijven. In dit geval niet aan je eigen moeder, maar aan Moeder Aarde of Pachamama.
Hoe ga jij om met de aarde? Of hoe zou je met de aarde om willen gaan? De brief kun je vervolgens posten in de gigantische brievenbus naast het hoofd.

Vertelling met muzikale omlijsting

Op 11 november nemen Bart Somers en Cécile Puijenbroek bezoekers graag mee in een voorstelling over Pachamama, Moeder Aarde. Bart zal hier vertellen over zijn moeder en over het kunstwerk dat hij voor haar maakte. Cécile, een bevlogen en gepassioneerde vijftienjarige Havo scholiere, zal de vertelling afsluiten met het verhaal over Pachamama vanuit de ogen van haar generatie.

Handig om te weten

Locatie: Strandpaviljoen Sjoers, Strandopgang Nes
De voorstelling zal op drie momenten gegeven worden op zaterdag 11 november:
om 13.00 uur, 16.00 uur en om 19.00 uur, en wordt begeleidt door een gitarist.
Wil je er graag bij zijn dan moet je je wel even inschrijven voor vrijdag 10 november 11.00 uur.
Kosten € 8,50 inclusief kop koffie of thee en gebak

Weten wat er nog meer te doen is? Op de website van Kunstmaand Ameland vind je een overzicht van alle activiteiten en kunstenaars. De expositielocaties zijn vrij toegankelijk. Voor specifieke voorstellingen, workshops en activiteiten kun je tickets kopen via de website

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 798

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *