Kunstmaand Ameland 2021

NES – Van begin tot eind november viert Ameland haar Kunstmaand. Overal op het eiland staan binnen en buiten kunstwerken opgesteld en de avonden van november hebben vele podiumkunsten op het programma. Er zijn lezingen, workshops, Proefroute, rondleidingen en literaire- en filmavonden. Titel van de 25ste Kunstmaand Ameland 2021 is Silver Lining. Het thema is Zilver en refereert aan het zilveren jubileum van de Kunstmaand. Kunstmaand Ameland zegt er het volgende over: "Zilver glanst en sprankelt, maar kan evengoed bescheiden zijn. Een zilveren jubileum is reden voor een feest, maar als de omstandigheden ons dwingen ons in te houden, dan nog houdt 2021 zijn zilveren randje. Hoewel er in de wereld genoeg redenen zijn om somber te zijn, kunnen we alleen met positieve energie veranderingen teweegbrengen. Kunst kan daarbij helpen: in het tonen van schoonheid, in het aanzetten tot gesprek en begrip, in het bieden van troost en plezier. We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet, immers: Every cloud has a silver lining." Editie 2020 moest vanwege coronamaatregelen worden afgelast. Editie 2021 wordt daarom met extra plezier tegemoet gezien. 

 

Op maandag 1 november wordt de 25ste Kunstmaand geopend. Tentoonstellingen lopen tot het eind van de maand en voor het nevenprogramma kunt u de agenda raadplegen.

YouTube kanaal Ameland Vandaag gaat weer filmpjes maken van diverse locaties. Abonneer op het kanaal om geen filmpje te missen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *