Kunstduinen met helm op Boomhiemke

HOLLUM – Ameland bereidt zich voor op een nieuw seizoen. Er wordt verbouwd en geklust, er wordt bestraat en er worden tuinen en duinen aangelegd. Tussen de spiksplinternieuwe Strandhuyzen op vakantiepark Boomhiemke groeit sinds kort helm. De kunstmatig opgeworpen duinen worden beplant met helm uit de Amelander duinen. De stengels wortelen zonder problemen in het nieuwe zand. Ze worden na het planten eerst nog wat geel, alsof ze doodgaan, maar daarna groent de helm en schittert in de zon.

Een of twee keer per jaar moet je wat kalk strooien, raadt de hovenier aan, maar voor de rest heb je er geen omkijken naar. De duinen vormen een natuurlijke beschutting rondom de vakantiehuizen. Schuttingen zijn niet meer nodig en je zont op je eigen terras middenin in de duinen. Op 3 april verwacht Boomhiemke de eerste gasten in de nieuwe Strandhuyzen. De vakantiewoningen kwamen in de plaats van stacaravans die zijn gesloopt, vervoerd naar Polen of elders op het terrein een plek hebben gekregen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *