Krampussen en Sinterklaas

HOLLUM – Ale dorpen vieren hun dorpsfeesten en daarna wordt er weer afgeteld naar Sinterklaas. De man met mijter en baard, op zijn schimmel en met zijn Zwarte Pieten is welkom op Ameland. Afgelopen jaar woedde er een hevige discussie over het uiterlijk en karakter van Zwarte Piet. Midden in de zomer werd er rechtgesproken over de verschijning en de Zwarte Pieten-discussies laaiden op, maanden voordat de pepernoten in de winkels lagen.

In Alpendorpen is ook heel wat te discussiëren over Sint Nicolaas en zijn kompanen. Wat te denken van de Krampussen, gruwelijke duivelachtige wezens met een zwart gezicht, die kindjes meenemen. Over die maten van Sinterklaas zijn nog heel wat bomen op te zetten. Voorlopig vieren ze in de Alpendorpen hun Sint Nicolaasfeest zoals ze dat al eeuwen lang doen. 

lees hier over Sint Nicolaas en de Krampus-traditie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *