KPN: Oostpunt Ameland is Duitsland

HOLLUM – Ameland kampte maandenlang met een belstoring. Er zat ergens bij de antennes die de KPN op de vuurtoren heeft gezet, een kinkje. Begin augustus kwam er een kraan met reparateur en werd er een voorlopige reparatie aangebracht. Eind augustus kwam de reparateur terug voor een definitieve herstelpoging. Dat is inmiddels gedaan.

Die definitieve reparatie moest vijf dagen duren en dat kon eigenlijk niet in het hoogseizoen. Uiteindelijk was de klus in anderhalf dagdeel in kannen en kruiken. Ameland kan weer bellen en gebeld worden.

Klus geklaard

De reparateurs begonnen op maandag om kwart over 8 met het doormeten van kabels en apparatuur. Daar kwamen ze een storing tegen die meteen hersteld werd. Ondertussen kwam de kraan met de tientallen meters hoge arm en vanaf 11:00 uur werden de kastjes waar de kabels aan zitten vervangen. Om 13:00 uur was ook die klus geklaard. Volgens de monteurs zijn nu alle storingen verholpen.

Beetje in de war

Een beetje in de war is KPN nog wel. Na de reparatie kreeg een bezoeker aan de Ho’n, het oostelijkste puntje van Ameland, het volgende SMS-bericht. ‘Beste klant, u bevindt zich in Duitsland. In dit land kunt u met uw KPN Mobiel abonnement bellen, sms’en en internetten zonder extra kosten. De buitenbundel beltarieven zijn hetzelfde als in Nederland.’

⇒ bekijk hier de Vuurtoren Startpagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *