Koude maartmaand verloopt zonder dagen met 15 graden

WAGENINGEN – Hoewel de gemiddelde temperatuur de laatste dagen van maart nog een beetje oploopt, verwacht MeteoGroup dat maart 2016 een te koude maand wordt met een gemiddelde temperatuur van 5.4 graden tegen 6.2 graden normaal. Daarmee komt maart 2016 op een 62 ste plek uit in het rijtje koudste maart maanden. 

Opvallend is dat de eerste lentemaand kouder is dan de wintermaand december met een gemiddelde temperatuur van 9.6 graden. Bijzonder is ook dat maart 2016 geen enkele dag met 15 graden heeft opgeleverd. Dit is niet meer gebeurd sinds 2009. 

Volgens MeteoGroup start de tweede lentemaand april zacht. Met zuidelijke winden wordt het op vrijdag 1 april met zon 12 of 13 graden en loopt het kwik tijdens het eerste weekeinde van april op naar 13 tot 18 graden. 

Bron: MeteoGroup

⇒ lees hier meer over de Lente

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *