Kotters zoeken verder

BUREN – De zoekactie naar het vermiste Duitse meisje dat zaterdag 11 juli bij Buren in zee verdween is nog zonder resultaat. De politie meldde woensdagmiddag dat de zoekactie werd gestaakt, maar vandaag zijn toch garnalenkotters actief. Zij hopen het lichaam te vinden, zodat het met de familie mee terugkan naar Duitsland. Op Marine Traffic is te zien dat 16 kotters in linie langs de kust van Ameland varen, samen met de Anna Margaretha van de KNRM, de BMS Pioneer en de reddingboot van Schiermonnikoog, de Koning Willem 1. De zoekactie vindt plaats onder regie van de politie Noord-Nederland.

Het zoeken door het dregteam SOAD is gisteren afgerond, het meisje is daarbij niet aangetroffen. Dit betekent dat het gehele zoekgebied in de zee nu ruim is doorzocht, zegt de politie. De politie en haar partners staken daarom het zoeken. Wel blijft er sprake van verscherpt toezicht rond de kustlijnen door politie, gemeente en het SIGMA-team.

Sinds zaterdagavond wordt er op en rond Ameland gezocht naar het 14-jarige Duits meisje. Rond 22.30 uur werd er alarm geslagen nadat een man en zijn twee dochters in het water in de problemen waren geraakt. De vader en een van de meisjes konden het strand bereiken; het andere meisje werd niet meer gezien.

De gehele zondag en maandag is met een aantal hulpdiensten gezamenlijk gezocht. Op het land langs de kustlijn, vanuit de lucht, en in het water met onder meer sonarapparatuur. Op maandagmorgen werd de zoekploeg versterkt door een twintigtal garnalenkotters uit Friesland, Groningen en Urk. Zij voeren in linie en zochten systhematisch voor de kust van het eiland. Ook werd er die dag vanuit de lucht gezocht worden, met vliegtuig, heli en gemotoriseerde paragliders. Er zijn veel instanties betrokken bij deze zoekactie, zoals KNRM, Kustwacht, gemeente Ameland, SAR-team Nederland, Landelijke Eenheid politie, Marine, de schippers van de kotters en vele vrijwilligers. Met een onderwaterdrone met sonar werd onder water gespeurd naar het lichaam. Dinsdag kwamen vanuit Den Helder duikers met duikvaartuig Argus aan op Ameland. Ook sloten twee boten van de Landelijke Eenheid van de politie en het Landelijk Team Onderwater Zoekingen aan bij de actie. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *