Korendag met jarige Crescendo

NES – Zangkoor Crescendo viert haar honderdjarig bestaan met een korendag in de Sint Clemenskerk in Nes. Zeven koren uit alle hoeken van het land en Crescendo gaven een bijna zes uur durend concert in de kerk. De zang verbroedert, meent een trotse voorzitster van Crescendo Aagje Oosterkamp. Een verbroederende samenzang sloot de dag af. Alle koren zongen het Amelander volkslied. Het Afrikakoor had halverwege de middag de kerk al op de kop gezet met swingende Afrikaanse liederen. De koorleden zijn gestoken in jurken met Afrikaprints. Samen met de drums klinkt het Nkosi Sikele Africa alsof Afrika op Ameland is neergedaald.

Heel anders, maar even mooi, klinkt Crescendo zelf. Het jarige koor had zichzelf een bescheiden rol toegedicht door slechts vier nummers te laten horen. Zwischen Himmel und Erde, Zigeunerleben en de Bohemian Rhapsody ontvingen een staande ovatie. Net als De Vondeling van Ameland, met Albert Huizeling als solist.

Crescendo viert de rest van het jaar haar honderdjarig bestaan. In mei volgt een jubileumconcert en in december nodigt het koor alle zangers van het eiland uit voor een Sing-in. Dan is het koor ook terug bij haar wieg. Het begon allemaal met een spontaan ’Stille Nacht’ door enkele zangers die daarna besloten een koor op te richten. Dat was 1910 en het koor kreeg de naam ‘Crescendo.’

Hieronder ziet u het filmpje met Afrikaanse taferelen in de Sint Clemenskerk.
Kijk ook op You Tube van Persbureau Ameland. Daar staan filmpjes van een fragment van Himmel und Erde door Crescendo, De Vondeling van Ameland door Albert Huizeling en Crescendo en Nkosi Sikele Africa door het Afrikakoor.
Klik door naar de Linkspagina en zoek dan de Y van You Tube Persbureau Ameland

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *