Komende weken cruciaal voor Omrop Fryslân

LEEUWARDEN – Komende weken zijn cruciaal voor Omrop Fryslân. De zelfstandige positie van de omrop staat te wankelen. Staatssecretaris Dekker wil alle regionale omroepen onder een landelijke directie onderbrengen. De positie van de omrop moet daarin op zo’n manier worden veiliggesteld dat het mogelijk blijft om uit te zenden wat voor Fryslân belangrijk is en dat in de provincie belangrijk wordt gevonden.

De Ried van de Fryske beweging maakt zich sterk voor de zelfstandige positie van Omrop Fryslân en stelde een brief op (in het Nederlands) die naar de staatssecretaris kan worden gestuurd en die onderstreept hoe belangrijk de omrop voor de provincie is.

De brief is hier te downlowden om hem af te drukken, ondertekenen en op te sturen naar Den Haag, liefst voor 1 november 2015.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *